Wednesday, November 7, 2012

VIVO AMERICAN PIZZA & PANINI

Assalamualaikum

Mmmm..agak tak tau nak cerita pasal ape ek. Jumaat lepas line celcom yang aku guna takde coverage. Uii payah gak rase hidup tanpa line telepon ni. Mati akal dibuatnya. Jadi macam zaman dulu kala..diam je takleh nak berkomunikasi. Padahal boleh je guna broadband kalau nak berintenet kan. Tapi kalau guna intenet kat lappy takleh nak baring2..hihihi..memang dasar mengada2..

Aku suspek takde coverage tu maybe sebab hujan lebat. Hujan yang dipersalahkan..hihihi..(macam astro pulak bila hujan lebat je hilang gambo takde siaran..hampeh..uppsss selingan ye..) Aku agak esok lusa oklah tu..aku buat cam biasa jelah. Sampai esoknya line takde gak lagi. Ishh takleh jadi ni. Kena pegi jugak ke Blue Cube, AEON Bandaraya, Melaka.

Kalau dah kat tempat shopping2 tu, aku memang cergas je sentiasa. Dan yang paling aku dan hubby suke, lepak2, makan2, minum2..mana tak gemmss n tembss laki bini *_*
Kita singgah kat cafe nama omputeh ni VIVO AMERICAN PIZZA & PANINI


Haaa tudia..orang diet punyer makan. (chicken spaghetti+tiramisu cake+mocha latte) Laki aku hari2 diet tapi berazam diet selepas makan. Takde maknenye pokcik *x* 


Burger with meetball. Aku n liya share makan yang ni. Memang sedap tapi busarrrnya..mane boleh habis aku sorang yang makan. Liya makan sikit je. 


Hot chocolate n mocha latte..sodap!!


Dah macam fear factor. Kena paksa makan kasi habis itu burger. Nama vivo american pizza, mane pizzanye? Memanglah tak ade sebab aku tak oder..hihihi..rase nak makan benda lain so aku oderlah menu tadi tu. 

Lepas makan, perut dah kenyang, line tpon aku pun dah ok, jom kita balik.
Tujelah cite aku kat cafe mat saleh ni. Kbye *_*

Friday, November 2, 2012

Aktiviti Dikala Hujan

Assalamualaikum

Hmmm..lately ni hari2 hujan. Asal petang je hujan, asal hujan je petang..>_<.. Bagus gak, takle panas membahang sampai ke malam, rimas.

Bila hujan perut mesti le lapau..bila lapau akule yang kena masak untuk diaorang ni kan..order je..(dah macam makcik kanten sekolah je aku ni heh..) makanya dengan mood separuh rajin ini, aku menggorenglah hashbrown bersama oblong ayam yang bersoskan black paper dan thousand island (sila teliur ye..hihihi)

Tengah sibuk aku kat dapur, dengar macam suara budak2 memain kat luar. Memain hape ko hujan2 petus ni kan..(bahasa arwah nenek aku dulu). Kang disambar dek petir ke, licin tejatuh ke..heiii budak2 ni..

Dalam pada tu nak gak aku tengok ape yang kecoh sangat kat luar tu..huwaaa..sekali ade pesta main hujan ala2 oppa gangnam style yang diketuai oleh si abang..pfffttt..

Dah takleh nak cakap ape dah. Nak marah, dia dah terkinja2 melompat dalam lopak air tu cam katak puru yang seminggu tak jumpa hujan..adoiiaiii..gasak ko bang..


Bila aku marah, dia dok sengeh2 pandang aku dalam ujan tu..seronotnye diaaa..
horey! horey! kemain suke..nanti kauu..


Anak jiran sebelah pun same join d club. Mane tak sakannye diaorang bergumbira, hujan memang lebat, mencurah2..hamboi hamboiii..berjimba2 diaorang..
Aku rasa cam nak join gak pun ade tapi malu..hahaha.. Kang ape pulak jiran aku kate. Buang tebiat ke hape si tua bangka ni main ujan..dah tak payah..


Bila aku membebel, laki aku kate biar jelah budak2 tu. Bila lagi nak rasa pengalaman mandi main ujan bagai. Dulu ko kecik2 pun pantang je kan..ngelitik nampak air..>_<.. (itu duluu kireeenn..hihihi)

Aku dulu lagi dassyatt perangainye. Ngan si farahliza, same naik je kami. 
Balik sekolah agama kalau hujan lebat pekej ngan petir kilat sekali, kitaorang takde de nak tunggu reda, mesti nak redah gak hujan tu. Geramm je tengok..
Cikgu tak bagi balik dulu tapi aku cakap nanti mak marah kalau balik lambat. Alasan yang agak jitu dan bernas ye adek2 (sila jangan tiru) nak mandi hujan punyer pasal kann..hihihi 


Anak dara aku tu memula usha2 line je dulu nak join ke tak nak, malu2 je nak terjerumus same ngan bang dia. Takut kena marah ngan maknye ye jugak tu..(mak dia kan singa jadian)
Bila bapaknye bagi green light, terus je lompat ke lopak air tu join same ngan abang dia sambil mata dok jeling kat aku..pffttt.. 


Geng si abang. Peace yusri..peace ke tu?. Bolehlah..>_<


Hujan dah reda, hari pun nak maghrib, laki aku siramkan ngan air paip buat bilas. 
Tu pun suke gak mengekek-ngekek ketawa gelaknye..bapaknye tukang melayankan. Dah nama pun budak2..memain je kojenye..


Sebelum tu, ni keje laki mak ye. Cuci semua aircond dan kipas yang ade. Nak kurus kan? (tetiba)