Sunday, August 5, 2012

SHOPPING PRE RAYA!!


Raya, raya, raya... heii haii... kalau tak  menyopping tak sah time2 nak raya ni kan?... so oleh kerana itu terpaksalah aku memokaikan laki aku untuk beli benda ni... ngehngeh!! cube teka, cube teka apa dia?


Tadaaa... Sembonia Sling Bag... merah gituh!!
Terbelek2 bendaalah tu kat Sembonia. Si Hubby tanya awak nak ke? aku pun dengan sepantas kilat menjawab, nak!!! huahuahua... Bak kata pepatah rezeki jangan ditolak kannn?...:) 
(ape ko buat tu dek? Gaya cam rama2 nak belajar terbang je)


Makanya dengan rasminya Sembonia Sling Bag ni menjadi milik aku... yey!! I love u so muchlah hubby... masa mendapat, love u lah, miss u lah... cuba klu tak dapat? (sayang jgk... hehehe)


Aku ni jenis yang simple... tak kiralah mahal or murah semua aku boleh pakai... janji ok di mata aku n tak over.


Si Hubby pun tak nak lepas peluang hok sama sebok membelek baju. Cerewet gak laki mak ni. Ngalahkan pompuan... tu tak cantek, ni tak matching... mcm2lah... ikutkan jelah.
Nasib baik persiapan untuk anak2 aku dah bereskan. Semua dah lengkap dari hujung rambut sampai hujung kaki... raya sakanlah korang. Time raye ni anak2lah yang  suke sgt, mcm2 dapat.. korang order jekan!!

Shopping2 gak, jgn sampai membazir udahle yek... selamat bershopping :)

Saturday, August 4, 2012

HAPPY BIRTHDAY ADEK


Tanggal 29.7.2012 genaplah usia anak perempuan aku 5 tahunnnaaa... sambut kekecik je ngan family... itupun dia dah suke sangat dpt tiup lilin 5 batang...:)


make a wish!!


Lepas potong n makan kek tibalah acara yang paling abang suke walaupun bukan harijadi dia tapi tetap gak nak bukakkan untuk adeknye. Dia yang over excited...


Esok pagi baru ko habis bukak hadiah tu banggg... :)

Sempena hari lahir adek, ibu doakan kejayaan adek dunia dan akhirat, dikurniakan kesihatan yang berpanjangan, diterangkan hati dalm menimba ilmu pengetahuan dan agar menjadi anak yang solehah. Gitu gak ngan abang, ibu doakan yang baik2 je untuk anak2 ibu... sayang kamu berdua.. muahhh...muahh...

Wednesday, August 1, 2012

SANTAI AT KLUANG STATION

Lepas berbuka and solat Maghrib di rumah, Si Babah ajak pegi beli kasut raya Si Abang. Maka kami anak beranak pun keluarlah malam tu. Lepas beli kasut raya untuk abang, lepak2 minum kat Kluang Station, Tesco... Menu yg paling aku suka kat situ teh susu panas, sedap melekattt..giler. Si Hubby suke kopi cam panas. Anak2 aku sukekan milo dinasor..hahaha... memang sedap. Bunyi mcm menakutkan.. dinasor dibuatnye minuman tapi cuba korang rase. Minum skali nnti nak dtg lagi..hiks..:)

Lepas minum2 tu terjumpa lak best friend aku masa kat tempat keje dulu yg dah lama aku tak jumpa....IDAAAAAA!!!!! Akak rindu kat koooo... 


Nama saye Muhammad Harraz... embam tak saya? 
Ni Harraz anak Ida & Amar.. geram tul aku  tengok pipi dia yg debot tu... hishhhh ade yg tanggal pipi tu kena gigit kang... (suke hati je nak gigit anak orang!!)


Me & Ida yg dah semakin susut badannye... anak dia dah ambik skit isi mak dia bawak ke pipi tu hahh... :)


Dari kiri tu Ida, Amar, Si Babah (my laki), yg blkg tu Si Adek (my daughter)
Aku sampai kemam bibir sebab geramkan si Harraz ni hah... nak aje aku bawak balik hiks... hiks :)

Walaupun sekejap je jumpa best friend aku ni but terubat lah a bit rindu nak jumpa dia... Semoga bahagia and success... 

**Pesanan utk Si Hubby... nak baby lagi tak? huahuahua...